Idag när bingon fyller 50 år i Sverige så finns det cirka ett hundratal bingohallar runt om i landet som fortfarande är mycket aktiva. En sak som många nog kan hålla med om är att spelet bingo snarare har ökat i popularitet under de här åren än förlorat. I dag spelas det bingo i alla samhällsklasser oberoende av kön, ålder och etnicitet. Oavsett om man spelar bingo i en bingohall eller på Internet så kan alla spela bingo tillsammans.

Det mest traditionella man kan göra inom bingo är att spela bingo på en äkta bingohall. Man spelar med en bingoutropare som ropar ut de dragna numren i en mikrofon och sitter vid bord med bingobrickor framför sig. Hur numren dras är lite olika beroende på vilken typ av maskin man använder för att blanda bingobollarna. Det äldsta och mest genuina sättet är en bingotrumma, den består av en cylinder med nät på som man vevar runt för att sedan öppna en lucka och för hand plocka upp en boll. Om man spelar på en modernare bingohall så är det oftast en dator med en slumpgenerator som drar numren som sedan visas på en digital skärm samtidigt som de ropas ut.

Spelets gång

När alla deltagare har satt sig ned med sina inköpta bingobrickor och markerings-/duttpennor så börjar spelet. Man kan få bingo på olika sätt beroende på vilken version av bingo som spelas. Men i den klassiska versionen så gäller det att få fem i rad för att få bingo. När någon vunnit går man vidare med nästa spelomgång.

Det är väldigt roligt och socialt att spela bingo i en bingohall, enda nackdelen är att man måste vara tyst medan numren dras och ropas ut. Så det kanske inte är den bästa familjeunderhållningen om man har små barn. Men det brukar vara underhållning både att spela och dessutom små pausnummer mellan spelen med musik eller annat. Dessutom brukar det finnas tillgång till fika i en bingohall.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *