Om du aldrig har spelat bingo tidigare eller känner för att testa en annan bingovariant än den du brukar spela kan du med fördel läsa denna lilla bingoguide. Här kommer vi på bingotop.se visa dig hur de vanligaste bingovarianterna fungerar.

Vanlig 75-bollarsbingo

De flesta svenskar spelar 75-bollarsbingo, både i bingohallarna och på nätet. När du spelar denna variant av bingo köper du en bricka som består av 25 fält som har ett nummer mellan 1 – 75. När spelet börjar ropar bingovärden ut ett nummer i taget tills någon har fått bingo eller tills ett visst förutbestämt antal bingonummer har ropats upp. För att få bingo måste du få en lodrät, vågrät eller diagonal rad som innehåller fem av de uppropade numren, och så fort du får det måste du ropa bingo om du inte spelar bingo på nätet, för då registreras din vinst automtiskt. Du kan alltså inte missa en vinst när du spela bingo på nätet.

75-bollars variantbingo

Denna sorts bingo funkar precis som vanlig 75-bollarsbingo bortsett från att spelet fortsätter efter att någon har fått bingo. När en bingospelare har fått en full rad ska spelarna försöka få två fulla rader för att få bingo igen och sedan tre, fyra och fem rader. Spelet slutar alltså när någon har fått en full bingobricka. Sammanlagt delas det alltså ut fem vinster i variantbingo.

75-bollars mönsterbingo

75-bollars mönsterbingo liknar också vanlig 75-bollarsbingo, men istället för att vinna på raka linjer vinner man när man har träffat alla nummer i ett förtryckt mönster. Vi på bingotops.se föredrar vanlig 75-bollarsbingo framför den här bingovarianten, men det är en rolig omväxling att spela mönsterbingo någon gång ibland.

Amerikansk 75-bollarsbingo

Den amerikanska 75-bollarsbingon liknar också den variant av bingo vi brukar spela i Sverige. Den största skillnaden är att mittenrutan är tom, vilket gör det enklare att få bingo, och att du även kan vinna på att få fyra hörn och vissa mönster. Man skulle kunna säga att denna sorts bingo är som en mix av vanlig svensk bingo och mönsterbingo, vilket gör amerikansk bingo till en rolig bingovariant.

Engelsk/Europeisk 90-bollars bingo

Europeisk 90-bollarsbingo har sitt ursprung i England där spelet fortfarande är mycket populärt. Bingobrickan består av nio kolumner och tre rader. Varje kolumn består av fem nummer. Den första kolumnen har ett nummer mellan 1 – 9, den andra kolumnen 10 – 19, den tredje 20 – 29 och så vidare. Du kan vinna på en, två eller tre rader i Engelsk bingo. Om du får bingo på 3 rader har du fått Full House och vinner den största vinsten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *