Bingo är ett mycket populärt spel. Anledningen till spelets popularitet är dels för att det är ett så enkelt spel som alla kan spela, att det är spännande och roligt, men också för att det är ett så socialt spel. Oavsett om man spelar bingo i bingohall, bilbingo, onlinebingo eller bingolotto framför teven så är det en social umgängesform.

Bingo i bingohall
Bingo i bingohall är den ursprungliga formen av bingo. På bingohallarna spelas bingo flera gånger i veckan. Det ger en äkta och unik spelkänsla, där bingoutroparen finns i rummet och kan skämta och prata under tiden han ropar ut numren. Mellan spelomgångarna kan man köpa fika och prata med de andra spelarna. På bingohall är det många spelare som återkommer vecka efter vecka och så småningom blir stammisar. Det ger en härlig stämning där man är hej och tjenis med de andra spelarna och kanske även umgås utanför bingohallen senare.

Bilbingo
Bilbingo lanserades under 90-talet i Sverige. Innan dess spelade man bara i bingohallar, så bilbingo blev en frisk fläkt för spelet. Nu kunde man ta med hela familjen och sitta tillsammans i bilen och spela. Man kunde ta med fika och fika mellan spelomgångarna. Vid vackert väder kunde man ha med solstolar och sitta utanför bilen och spela. På samma sätt blev bingolotto en nytändning för spelet under 90-talet, när bingo kombineras med lotto, musik och underhållning. Framför tevesoffan kan man bänka sig hela familjen och alla vänner, spela tillsammans, fika och prata i reklampauserna.

Onlinebingo
När onlinebingon lanserades förfasades många och trodde att det skulle innebära slutet för det sociala med bingo, men så var inte fallet. Medan man spelar onlinebingo kan man nämligen chatta med andra spelare, spelare från andra delar av Sverige och resten av världen. Man kan spela chattspel och även på onlinebingo kan man bli stammis i ett bingorum där man spelar ofta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *